Jean-Claude Ngumire

 

Foto Credit: Edwin van Haveren

 

Met tientallen jaren ervaring als freelance visualiser-illustrator en art-director heb ik het voorrecht gehad om samen te werken met zowel nationale als internationale reclamebureaus, productiebedrijven en uitgevers. Mijn passie ligt in het creëren van levendige schetsen, storyboards, illustraties en visuals die echt tot leven komen in films, commercials en boeken.
 
KEZASTUDIO
KEZA in het Rwandees betekent "mooi" of "prachtig". Het wordt vaak gebruikt om iets of iemand te beschrijven als mooi, aantrekkelijk of bewonderenswaardig. 
 
LOGO
Het nieuwe logo is geïnspireerd door de IMIGONGO-motieven. IMIGONGO zijn Rwandese traditionele decoratieve patronen, gemaakt van koeienmest. De koeienmest wordt gemengd met as en vervolgens in ingewikkelde geometrische patronen op houten planken geschilderd. Deze patronen bevatten vaak driehoeken, ruiten en andere vormen, en hebben een culturele en symbolische betekenis binnen de Rwandese samenleving. Imigongo-kunst wordt al eeuwenlang beoefend en wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van Rwanda.
 
Laten we samen iets geweldigs maken!